Alpen All-Road 2022

Motorreizen

Alpen Allroad Experience 2022

In september 2022 organiseert motorcursussen.nl de Alpen All-road Experience.

Aanvang: 11 september 2022
Terugkomst: 18 september 2022

Prijs: € n.n.b.   p.p. op basis van tweepersoonskamer en halfpension.
Prijs: € n.n.b.   p.p. op basis van éénpersoonskamer en halfpension.

Motor trailer huren mogelijk voor motortransport van 1, 2 ,3, 4 of 5 motoren? kijk voor meer info op: www.motortrailer-huren.com

Tijdens de Alpen Allroad Experience welke zich in de Franse en Italiaanse Alpen afspelen rijden we o.a. de beroemde Ligurische grenzkammstraße. Dit zijn oude militaire wegen welke dateren uit de 16e eeuw. We zullen tijdens de routes dan ook veel forten en ruïnes tegenkomen.

De omgeving is werkelijk schitterend. Van grote rots partijen tot groene bossen, je komt hier alles tegen. Evenals de schitterende vergezichten welke we onderweg tegenkomen.

Tijdens deze week rijden we vijf routes en hebben we één dag vrij welke zelf is in te vullen. Allroad ervaring is voor deze reis wel noodzakelijk.

We overnachten in een voormalig klooster welke is omgebouwd tot hotel wat alles biedt wat we na een dag motorrijden nodig hebben. Wanneer u een avontuurlijke reiziger bent, in het bezit bent van een all-road motor en ervaring hebt in het all-road rijden dan is deze reis u op het lijf geschreven. Onverharde paden zullen we deze trip erg veel tegenkomen. Het mooie hiervan is dat deze paden je op de meest schitterende plaatsen brengen. Van oude franse dorpjes tot Italiaanse olijfboomgaarden, we komen alles tegen.

De omgeving is schitterend. Het ene moment lijk je door een maanlandschap te rijden terwijl we het andere moment door de bossen trekken en watervalletjes tegenkomen. De paden bestaan uit gesteente maar zo en nu dan enkele lossere stenen. Enige ervaring in het allroad rijden is voor deze reis wel vereist.

Wanneer u nog geen ervaring heeft in het allroad rijden maar graag mee wilt met één van onze reizen neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Programma:

Dag 1 : Individuele heenreis naar Tende

Dag 2 : Kennismakingsrit van een halve dag. Asfalt afgewisseld met offroad door een bosrijke omgeving (ca. 89 km).

Dag 3 : Zeer afwisselende route waar we veel tegenkomen. Offroad rijden door de groene alpenweides, een circuit van schitterende haarspeldbochten tot het rijden van offroad door een mediteraanse omgeving. Hoogste punt is 2033 meter. (ca. 146 km).

Dag 4: De dag dat we de Noordelijke lus van de Ligurische grenzkammstraße rijden. Een werkelijk waar prachtige allroad route waarbij het soms lijkt alsof je door een maanlandschap rijdt met ongelooflijke vergezichten. Hoogste punt is 2243 meter. (ca. 100 km).

Dag 5 : Vrije dag / bezoek aan Monaco.

Dag 6 : Na de rustdag een lange route. We rijden de zuidelijke lus van de Ligurische grenzkammstraße. Met een offroad pad van maar liefst 450 meter lang door een tunnel, de diverse bunkers en in de verte het uitzicht op de Middellandse zee maken het een unieke route. (ca. 161 km).

Dag 7 : De laatste allroad route van de week. Een mooie route waarbij het tegen komen van boeren met de zogenaamde “Milka koeien” op het pad eerder regel dan uitzondering is. Evenals het tegenkomen van oude forten op schitterende uitzichtpunten. We eindigen met een prachtig stuk offroad waar we uitzicht hebben op het mooie stadje Tende. (ca. 76 km)

Dag 8 : Individuele terugreis

Voor motortransport / vervoer kijk op:  www.motortrailer-huren.com

Heen en terugreis

Zoals aangegeven zijn de heen en terugreis individuele reizen.
Reist u met auto/busje met motortrailer, laat het ons vooraf weten, wij zorgen voor een gereserveerde parkeerplaats op het afgesloten terrein van het hotel

U verblijft in Hotel Le Prieuré

Het hotel bevindt zich in het middelpunt van al onze routes waardoor het een uitstekende uitvalbasis is. Dit voormalig klooster zit nog vol met authentieke details.

Faciliteiten: gratis wifi, restaurant met uitzicht op de oude spoorlijn en bergachtige omgeving (ontbijtbuffet en ’s avonds een vastgesteld menu)

Parkeren: parkeerplaats gratis.

Kamers: ruim, satelliet-tv, badkamer met bad/douche en toilet.

Reisbegeleiders van Motorcursussen.nl :

De reisbegeleiders welke de all-road reis begeleiden hebben jaren ruime ervaring in het all-road rijden en in het voorrijden voor groepen.

De prijs is inclusief:

7 overnachtingen op basis van halfpension

Reisbegeleider per groep

Prijswijzigingen voorbehouden.

De reis zal plaatsvinden bij een minimum aantal deelnemers van 8 personen.

Motorreizen_3Type motorfiets:

Deze reis is speciaal opgezet voor de zwaardere all-road motoren. Denk hierbij aan de BMW GS, Africa Twin, Tenere, Transalp, KTM Adventure, Triumph Tiger etc.
Wanneer uw motorfiets in het bezit is van ABS moet deze uitschakelbaar zijn! Aanbevelingen:
Omdat de routes voornamelijk over onverharde paden lopen, is enige off-road ervaring met uw motor een must. De paden bestaan uit harde rotsige ondergronden met losse stenen. Van gravel en hard zand tot wat meer rotsige partijen. Mul zand zullen we in de routes niet tegenkomen. Naast enige off-road ervaring is goede voertuigbeheersing op lage snelheid absoluut nodig. We zullen regelmatig over smalle paden rijden en kleine krappe haarspelden moeten nemen waardoor kort draaien met de motor geen probleem mag vormen.

Nog geen all-road / off-road ervaring ?

Wanneer u nog niet in het bezit bent van off-road ervaring maar wel erg graag een avontuurlijke motorreis wilt maken kunnen we u hierbij helpen door een trainingsplan op te stellen.
Wij geven speciaal voor de zwaardere all-road motoren trainingen waarbij alle basistechnieken uitgebreid aan bod komen.

Neem voor meer informatie contact op via:  www.motorcursussen.nl  / of via mobiel nummer: 06-47544820

Enkele bijzonderheden:

De routes rijden we op allroad banden. Noppenbanden zijn niet aan te bevelen aangezien we ook prachtige stukken over asfalt zullen rijden. De ondergrond is hard genoeg om te rijden met reguliere allroadbanden.

Zorg voor een camelbag. Omdat de temperaturen in de omgeving van Frankrijk en Italië vaak hoger liggen dan in Nederland en we met het off-road rijden niet erg afkoelen door de rijwind, is voldoende drinken absoluut noodzakelijk.

Monteer evt. een set valbeugels op uw motor. Een ongelukje zit in een klein hoekje en aangezien de ondergrond voornamelijk uit gesteente bestaat is er dus sneller kans op evt. schade bij het neerleggen.

Zorg voor een EHBO kitje, bandenreparatiesetje, een rol ductape en enkele gereedschapstukken om evt. kleine reparaties aan de motor uit te kunnen voeren.