Zelf rijden, of…..

Zelf rijden of… een motortrailer / motoraanhanger huren ?

Stel je wil met een paar vrienden / vriendinnen naar het buitenland om een weekje te toeren met de motor in de bergen. Normaal gesproken stap je dan s’morgens bepakt en bezakt op je motor en begin je aan de reis. Als de bestemming zo’n 1.000 km verder ligt, rijdt je de eerste dag meestal zo’n 600 km en de volgende dag 400 km., dus moet je ergens overnachten. Op zich een leuk begin, maar dan moet het weer wel meezitten. Als het plenst van de regen wordt het een ander verhaal..

Eenmaal aangekomen op je bestemming heb je (afgezien van de platgereden banden) even geen zin om op de motor te zitten want daar heb je die eerste twee dagen lang genoeg op gezeten. Dus het echte toeren begint op de derde dag. Als je van maandag tot zondag hebt besproken kun je dus woensdag pas gaan genieten van de bergpassen en omdat je zondag’s weer terug wilt zijn moet je eigenlijk vrijdag s’morgens al weer vertrekken. Kortom je hebt van de zeven dagen maar twee dagen om in de bergen te toeren.

Maar nu huur je een motortrailer / motoraanhangwagen …

Dan wordt het verhaal heel anders. Dan rijd je met elkaar in een auto of busje naar je bestemming, (regen of geen regen), je vertrekt s’morgens lekker op tijd met de motortrailer achter de wagen, en je komt eind van de middag aan. Heb je eventueel nog tijd om de omgeving te verkennen met je motor. Dus al de eerste dag kan het toeren aanvangen. En omdat je pas zondagmorgen hoeft te vertrekken heb je dus zes dagen om heerlijk van de bergen en je motorfiets te genieten. Maar het belangrijkste van alles is dat je veel minder geld kwijt bent. Hieronder heb ik er een berekeningetje op los gelaten en zul je zien dat het, financieel gezien, al verstandiger is om een trailer te huren.

Ik ben er vanuit gegaan dat een sportieve rijder met een gemiddelde motor ongeveer 200-225 km op een tank benzine rijdt. Dit houd in dat je heen en terug dus ongeveer negen keer moet tanken. Afstand heen en terug: +/- 2.000 km. Verbruik gemiddeld 1:12 is dat ongeveer 170 liter benzine x 1,65 = € 280,00. Voor een overnachting in pension/hotel op de heen en terugweg betaal je ongeveer 2x € 50,00. Dus voor één motor is dat € 380,00. Dat is een totaal voor vier motoren € 1.520,00. Zonder de slijtage van banden e.d. mee te rekenen.

Nu ga je met de motortrailer. Een beetje knappe auto kan met drie tanken diesel heen en terugrijden. Als je s’morgens vroeg vertrekt ben je eind van de middag op je bestemming, dus geen overnachtingskosten.

Voor de 200 liter diesel betaal je nu ongeveer € 200,00. De motortrailer huur kost je voor een week gemiddeld € 280,00. Het totaal is het dan € 480,00 wat neer komt op € 120,00 per motor….!!

CONCLUSIE: bijna 1.100,00 euro besparen met z’n vieren en uitgerust aankomen met nog mooie ronde sloffen onder je motor.

En…. met onze motoraanhangers voor motortransport van vier of zelfs vijf (grote) motoren loopt dit voordeel op tot wel € 1.250,00..!

Neem rustig even de tijd om onze site te bekijken en wie weet kunnen we u binnenkort wellicht van dienst zijn. Kijk ook eens op onze Facebook of Twitter pagina voor de laatste nieuwtjes en berichten.

Onze motortrailers zijn ook geschikt voor het motortransport van bijvoorbeeld een quad, scooter, crossmotor, brommer of een kart. De dubbelas trailers zijn ook geschikt als autoambulance / autotransporter.

Wij beschikken momenteel over twee enkel-as motortrailers voor motortransport van 1, 2 of 3 motoren, en 2 dubbel-as motortrailers voor motortransport van 1, 2, 3, 4 of 5 motoren.

De motortrailer kan worden opgehaald en teruggebracht in Bunschoten, centraal gelegen in Nederland.

 

 

Trefwoord: motor transport, Amsterdam, Amersfoort, Hilversum, Alkmaar, Assen, Arnhem, Breda, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Lelystad, Nijmegen, Rosmalen, Rotterdam, Urk, Utrecht, Venlo, Zwolle.