Zelf rijden, of…..

Zelf rijden of… een motortrailer / motoraanhanger huren ?

Stel je wil met een paar vrienden / vriendinnen naar het buitenland om een weekje te toeren met de motor in de bergen. Normaal gesproken stap je dan s’morgens bepakt en bezakt op je motor en begin je aan de reis. Als de bestemming zo’n 1.000 km verder ligt, rijdt je de eerste dag meestal zo’n 600 km en de volgende dag 400 km., dus moet je ergens overnachten. Op zich een leuk begin, maar dan moet het weer wel meezitten. Als het plenst van de regen wordt het een ander verhaal..

Eenmaal aangekomen op je bestemming heb je (afgezien van de platgereden banden) even geen zin om op de motor te zitten want daar heb je die eerste twee dagen lang genoeg op gezeten. Dus het echte toeren begint op de derde dag. Als je van maandag tot zondag hebt besproken kun je dus woensdag pas gaan genieten van de bergpassen en omdat je zondag’s weer terug wilt zijn moet je eigenlijk vrijdag s’morgens al weer vertrekken. Kortom je hebt van de zeven dagen maar twee dagen om relaxed in de bergen te toeren.

Wetgeving aanhanger rijbewijs B

Veel mensen denken dat zij met een rijbewijs B geen zwaardere trailer of tandemasser mogen rijden. Dit klopt niet, het gaat allemaal om de totale massa van zowel de auto als de aanhanger. Met een rijbewijs B mag u het volgende:

  • een aanhanger van maximaal 750 kilo (leeggewicht + laadvermogen) gebruiken.
  • een aanhanger zwaarder dan 750 kilo (leeggewicht + laadvermogen) gebruiken als de auto en aanhanger samen niet boven de 3500 kilo (leeggewicht + laadvermogen) uitkomen.

Anders gezegd, uw auto heeft een toegestane max. massa van 1800 kilo (leeggewicht+ laadvermogen). Uw aanhanger heeft een toegestane massa van 1100 kilo. Daardoor komt het totale gewicht op 2900 kilo. Samen mogen de aanhanger en de auto niet boven de 3500 kilo komen. Ofwel u zit 600 kilo onder het maximum gewicht van 3500 kilo.

Neem rustig de tijd om onze website te bekijken en wie weet kunnen we u binnenkort wellicht van dienst zijn. Kijk ook eens op onze Facebook of Twitter pagina voor de laatste nieuwtjes en berichten.

Onze motortrailers zijn ook geschikt voor het motortransport van bijvoorbeeld een quad, scooter, crossmotor, brommer of een kart. De dubbelas trailers zijn ook geschikt als autoambulance / autotransporter.

Wij beschikken momenteel over twee enkel-as motortrailers voor motortransport van 1, 2 of 3 motoren, en 2 dubbel-as motortrailers voor motortransport van 1, 2, 3, 4 of 5 motoren.

De motortrailer kan worden opgehaald en teruggebracht in Bunschoten, centraal gelegen in Nederland.

 

 

Trefwoord: motor transport, Amsterdam, Amersfoort, Hilversum, Alkmaar, Assen, Arnhem, Breda, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Lelystad, Nijmegen, Rosmalen, Rotterdam, Urk, Utrecht, Venlo, Zwolle.